MENU

Hallo daar!

Mijn naam is Oscar Trapman en ik ben een grafisch/visueel- & interactiedesigner. Begin 2018 afgestudeerd aan Communication & Multimedia Design aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens de 4.5 jaar van mijn studie heb ik mij veel gefocust op visueel en interactie design wat ook terug te zien is in mijn portfolio.

Met een combinatie van visueel- en interactie design probeer ik een perfecte ervaring te creëren voor de gebruiker. Dit doormiddel van research, prototyping en testing. Bij het creëren van een app of website is het vooral van belang om hier de mogelijke gebruiker sterk bij te betrekken. Zo kan er een beleving worden opgezet die makkelijk verloopt en visueel aantrekkelijk is. Hierbij probeer ik altijd mijn eigen stijl toe te passen. Meestal in de vorm van iconen, animaties of illustraties, zoals ook te zien is in mijn afstudeerproject 'The Amsterdam Bucketlist'.

Daarnaast wil ik mijzelf steeds verder ontwikkelen en ben ik elke dag bezig om nieuwe stijlen of manieren van design te vinden en gebruiken. Een schrijfblok is altijd bij de hand om ideeën te schetsen en te beschrijven.

 

Met een combinatie van visueel- en interactie design probeer ik een perfecte ervaring te creƫren voor de gebruiker.

Mijn proces

Schetsen

Zoveel mogelijk ideeën uitschrijven om de beste naar boven te krijgen.

Prototyping

De beste ideeën omzetten naar prototypes om dit te kunnen testen.

Testing

Het prototype testen en fouten eruit halen en verbeteren.

Designing

De laatste stap is het designen van het product of de service.


DE Tools

Tijdens mijn proces gebruik ik verschillende tools om zo tot een oplossing te komen voor het probleem. Veel van deze tools worden in samenwerking met elkaar gebruikt. Adobe Illustrator en Adobe Photoshop zijn dagelijkse kost

Andere tools die ik gebruik zijn Adobe Indesign, Adobe Premiere Pro, Adobe After Effects, Mailchimp en Proto.io. Met deze tools is een heel design proces van begin tot eind goed te overzien. Ook heb ik gewerkt met HTML en CSS.

Mailchimp
Premiere Pro
Indesign
Illustrator
Photoshop
Proto.io
WordPress